Tout pour la fruiticulture et les grandes cultures!
NL | FR
25 Latest Articles
De coloradakever is al een paar jaar aan een opmars bezig in Vlaanderen. Zeker vorige zomer werden ze in grote getale gespot op menig aardappelveld. Door de hete zomer en warme winter, maar ook doordat er vandaag gerichter wordt gesproeid waardoor de coloradokevers buiten schot blijven, wordt verwacht dat we ook komende zomer weer overspoeld zullen worden door de kevers. “Voor de aardappeltelers betekent dit minder goed nieuws, al valt de schade nog mee. Maar de overlast zal zich vooral bij de gewone burger situeren. Zij zullen plots een paar duizend kevers zien passeren door hun tuin”, klinkt het bij het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA).
Het KMI bestempelt de droogte in de lente en zomer van 2018 in Vlaanderen als uitzonderlijk, waarmee één van de voorwaarden voor de erkenning als landbouwramp is vervuld. Een gelijkaardige droogte komt maar eens in de 20 jaar voor. Volgens het KMI-rapport werd die terugkeerperiode van 20 jaar in alle Vlaamse gemeenten bereikt of overtroffen. Wanneer ook aan de financiële voorwaarden voldaan is, kan het landbouwrampenfonds tussenkomen in de schade op landbouwpercelen.
De groeiende Indische markt biedt veel potentieel voor ons hardfruit. Op drie jaar tijd vertienvoudigde de Belgische appelexport naar India. “India betekent veel meer dan een vervangmarkt na het Russische handelsembargo. De Indische markt is duidelijk klaar voor onze producten, wat zich vertaalt in mooie groeicijfers de laatste drie jaar”, beklemtoonde Filip Fontaine die voor BelOrta aanwezig was op de vakbeurs Fresh Produce in Mumbai. Ondertussen krijgt ook de Belgische Conference-peer veel bijval in Vietnam.
HERMOO Belgium NV
Brustem Industriepark, Lichtenberglaan 2045, B-3800 Sint-Truiden - BCE 0416.685.868 - RPM Anvers, division Hasselt - e-mail: hermoo@hermoo.be, tel. 011 68 68 66  |  Disclaimer | Déclaration de confidentialité  | Conditions de vente
Aanmelden © 2017 Hermoo