Alles voor
fruitteelt
en landbouw!
NL | FR
25 Latest Articles
De North-western European Potato Growers (NEPG) hebben hun oogstraming van 2019 gepubliceerd. “We schatten de aardappeloogst van 2019 op ongeveer 26,9 miljoen ton”, klinkt het. “Dat is tien procent meer dan vorig seizoen en 1,8 procent meer dan het vijfjaarlijks gemiddelde.” De NEPG wijt de stijging aan het toegenomen areaal consumptieaardappelen. “De prognose is beter dan vorig jaar, maar nog niet zo goed als 2017 of het topjaar 2014.”

De zoektocht naar nieuwe afzetmarkten voor Belgische peren werpt zijn vruchten af. Ook al zijn de onderhandelingen tussen het Federaal Voedselagentschap (FAVV) en Japan momenteel nog bezig, ziet het er naar uit dat de Limburgse conference-peren binnenkort naar Japan kunnen geëxporteerd worden. Dat staat te lezen in Het Belang van Limburg. “De Japanse markt is een interessante piste”, zegt Tony Derwael va BelExport. “Maar Japan kan de Russische markt niet goedmaken.”

Op verschillende plaatsen in ons land heeft fruitveiling BelOrta appels uitgedeeld aan pendelaars op weg naar het werk. BelOrta deed dat naar aanleiding van de ‘International Apple Day’, de wereldwijde appel-hoogdag die sinds 1990 wordt gevierd. "Onder de noemer 'een appeltje voor onderweg' verrassen we pendelaars en automobilisten over heel België met een heerlijk lekker én voedzaam appeltje van eigen bodem", klinkt het bij BelOrta. "De ideale vitamineboost om de ochtendrush door te komen." Ook tijdens de avondspits volgde er nog een weggeefactie.
Het KMI bestempelt de droogte in de lente en zomer van 2018 in Vlaanderen als uitzonderlijk, waarmee één van de voorwaarden voor de erkenning als landbouwramp is vervuld. Een gelijkaardige droogte komt maar eens in de 20 jaar voor. Volgens het KMI-rapport werd die terugkeerperiode van 20 jaar in alle Vlaamse gemeenten bereikt of overtroffen. Wanneer ook aan de financiële voorwaarden voldaan is, kan het landbouwrampenfonds tussenkomen in de schade op landbouwpercelen.
De groeiende Indische markt biedt veel potentieel voor ons hardfruit. Op drie jaar tijd vertienvoudigde de Belgische appelexport naar India. “India betekent veel meer dan een vervangmarkt na het Russische handelsembargo. De Indische markt is duidelijk klaar voor onze producten, wat zich vertaalt in mooie groeicijfers de laatste drie jaar”, beklemtoonde Filip Fontaine die voor BelOrta aanwezig was op de vakbeurs Fresh Produce in Mumbai. Ondertussen krijgt ook de Belgische Conference-peer veel bijval in Vietnam.
HERMOO Belgium NV
Brustem Industriepark, Lichtenberglaan 2045, B-3800 Sint-Truiden - KBO 0416.685.868 - RPR Antwerpen, afdeling Hasselt - e-mail: hermoo@hermoo.be, tel. 011 68 68 66  |  Disclaimer | Privacy verklaring  | Verkoopsvoorwaarden
Aanmelden © 2017 Hermoo