Alles voor
fruitteelt
en landbouw!
NL | FR
25 Latest Articles
De Groep AVEVE, marktleider in België in de toelevering aan land- en tuinbouw, gaat voortaan door het leven als ‘Arvesta. Experts in the field’. Sedert 2006 deed de groep de ene overname na de andere, maar de verwachte omzetgroei bleef de laatste jaren uit. Onder leiding van de nieuwe CEO Eric Lauwers wordt daarom een groei- en transformatietraject uitgerold. Meer synergie creëren tussen de 40 bedrijven van de groep moet middelen vrijmaken om te investeren in optimalisatie en innovatie. Met Arvesta als overkoepelend sterk merk wil Lauwers van de bedrijvengroep een aantrekkelijke werkgever voor jong talent maken.
Het KMI bestempelt de droogte in de lente en zomer van 2018 in Vlaanderen als uitzonderlijk, waarmee één van de voorwaarden voor de erkenning als landbouwramp is vervuld. Een gelijkaardige droogte komt maar eens in de 20 jaar voor. Volgens het KMI-rapport werd die terugkeerperiode van 20 jaar in alle Vlaamse gemeenten bereikt of overtroffen. Wanneer ook aan de financiële voorwaarden voldaan is, kan het landbouwrampenfonds tussenkomen in de schade op landbouwpercelen.
De groeiende Indische markt biedt veel potentieel voor ons hardfruit. Op drie jaar tijd vertienvoudigde de Belgische appelexport naar India. “India betekent veel meer dan een vervangmarkt na het Russische handelsembargo. De Indische markt is duidelijk klaar voor onze producten, wat zich vertaalt in mooie groeicijfers de laatste drie jaar”, beklemtoonde Filip Fontaine die voor BelOrta aanwezig was op de vakbeurs Fresh Produce in Mumbai. Ondertussen krijgt ook de Belgische Conference-peer veel bijval in Vietnam.
HERMOO Belgium NV
Brustem Industriepark, Lichtenberglaan 2045, B-3800 Sint-Truiden - KBO 0416.685.868 - RPR Antwerpen, afdeling Hasselt - e-mail: hermoo@hermoo.be, tel. 011 68 68 66  |  Disclaimer | Privacy verklaring  | Verkoopsvoorwaarden
Aanmelden © 2017 Hermoo