Alles voor
fruitteelt
en landbouw!
NL | FR
25 Latest Articles
Met een congres op donderdag en een opendeurdag op zondag heeft pcfruit 75 jaar toegepast fruitteeltonderzoek in Limburg gevierd. “Veel kennis en expertise die nu wereldwijd wordt toegepast, vindt zijn oorsprong in onze regio en is een directe output van ons onderzoekscentrum voor de fruitteelt”, vertelt Inge Moors, Limburgs landbouwgedeputeerde en voorzitter van pcfruit. Dany Bylemans, algemeen directeur van het onderzoekscentrum, wijst erop dat het onderzoek gedurende al die jaren steeds dezelfde focus heeft gehad: de rendabiliteit van fruitteeltbedrijven te verbeteren of de fruitteelt te verduurzamen.
De groeiende Indische markt biedt veel potentieel voor ons hardfruit. Op drie jaar tijd vertienvoudigde de Belgische appelexport naar India. “India betekent veel meer dan een vervangmarkt na het Russische handelsembargo. De Indische markt is duidelijk klaar voor onze producten, wat zich vertaalt in mooie groeicijfers de laatste drie jaar”, beklemtoonde Filip Fontaine die voor BelOrta aanwezig was op de vakbeurs Fresh Produce in Mumbai. Ondertussen krijgt ook de Belgische Conference-peer veel bijval in Vietnam.
HERMOO Belgium NV
Brustem Industriepark, Lichtenberglaan 2045, B-3800 Sint-Truiden - KBO 0416.685.868 - RPR Antwerpen, afdeling Hasselt - e-mail: hermoo@hermoo.be, tel. 011 68 68 66  |  Disclaimer  | Verkoopsvoorwaarden
Aanmelden © 2017 Hermoo