Alles voor
fruitteelt
en landbouw!
NL | FR
25 Latest Articles

Ingaven voor oktober 2019

De North-western European Potato Growers (NEPG) hebben hun oogstraming van 2019 gepubliceerd. “We schatten de aardappeloogst van 2019 op ongeveer 26,9 miljoen ton”, klinkt het. “Dat is tien procent meer dan vorig seizoen en 1,8 procent meer dan het vijfjaarlijks gemiddelde.” De NEPG wijt de stijging aan het toegenomen areaal consumptieaardappelen. “De prognose is beter dan vorig jaar, maar nog niet zo goed als 2017 of het topjaar 2014.”

De zoektocht naar nieuwe afzetmarkten voor Belgische peren werpt zijn vruchten af. Ook al zijn de onderhandelingen tussen het Federaal Voedselagentschap (FAVV) en Japan momenteel nog bezig, ziet het er naar uit dat de Limburgse conference-peren binnenkort naar Japan kunnen geëxporteerd worden. Dat staat te lezen in Het Belang van Limburg. “De Japanse markt is een interessante piste”, zegt Tony Derwael va BelExport. “Maar Japan kan de Russische markt niet goedmaken.”

Op verschillende plaatsen in ons land heeft fruitveiling BelOrta appels uitgedeeld aan pendelaars op weg naar het werk. BelOrta deed dat naar aanleiding van de ‘International Apple Day’, de wereldwijde appel-hoogdag die sinds 1990 wordt gevierd. "Onder de noemer 'een appeltje voor onderweg' verrassen we pendelaars en automobilisten over heel België met een heerlijk lekker én voedzaam appeltje van eigen bodem", klinkt het bij BelOrta. "De ideale vitamineboost om de ochtendrush door te komen." Ook tijdens de avondspits volgde er nog een weggeefactie.
Vlaamse gezinnen de reflex bijbrengen om voor appelen en peren van eigen bodem te kiezen. Dat is het doel van ‘Denk aan Fons van fruit van bij ons’, de nieuwe campagne van VLAM. Via radio, online video’s en op het winkelpunt worden mensen er op attent gemaakt dat fruit van bij ons lokaal, kraakvers en gewoon écht lekker is.
HERMOO Belgium NV
Brustem Industriepark, Lichtenberglaan 2045, B-3800 Sint-Truiden - KBO 0416.685.868 - RPR Antwerpen, afdeling Hasselt - e-mail: hermoo@hermoo.be, tel. 011 68 68 66  |  Disclaimer | Privacy verklaring  | Verkoopsvoorwaarden
Aanmelden © 2020 Hermoo