Alles voor
fruitteelt
en landbouw!
NL | FR
25 Latest Articles

Ingaven voor april 2018

Op de bijeenkomst van het permanent EU-comité van vrijdag zal Nederland instemmen met het voorstel van de Europese Commissie om het gebruik van neonicotinoïden verder in te perken. Minister van Landbouw Carola Schouten zegt de adviezen van EFSA en het Nederlandse toelatingscollege te volgen. Eerder had Duits landbouwminister Julia Klöckner al aangegeven dat ze zal instemmen met een quasi-verbod dat alleen een uitzondering toelaat voor gebruik in serres. Het standpunt dat België zal innemen, is (nog) niet gekend.

Door de gebrekkige rendabiliteit van appelteelt worden er ieder jaar Jonagold-plantages gerooid en vervangen door nieuwe aanplantingen van vooral Conferenceperen. Is dat een duurzame toekomststrategie voor de sector? Die vraag legden we voor aan twee fruittelers-bestuurders: Christ Wolfcarius (hoofdbestuurslid Boerenbond) en Luc Borgugnons (sectorvakgroepvoorzitter). Al snel gaat het gesprek niet over appel dan wel peer, maar over kwaliteit die voor elk stuk fruit gewaarborgd moet zijn.

HERMOO Belgium NV
Brustem Industriepark, Lichtenberglaan 2045, B-3800 Sint-Truiden - KBO 0416.685.868 - RPR Antwerpen, afdeling Hasselt - e-mail: hermoo@hermoo.be, tel. 011 68 68 66  |  Disclaimer | Privacy verklaring  | Verkoopsvoorwaarden
Aanmelden © 2017 Hermoo